Dala Lås Aktiebolag i Borlänge, Dalarna, är synonymt med säkerhet. Vi är ett komplett säkerhetsföretag som kombinerar lång erfarenhet med hög teknisk kompetens. Sedan starten 1968 hjälper vi människor med lås, larm, kameraövervakning, trygghetslarm, inbrottsskydd och annat som rör säkerhet. Företagsgruppen, som finns på flera orter i Dalarna, omsätter årligen cirka 45 miljoner kronor med god lönsamhet, och har högsta kreditvärdighet.

Lås och säkerhet – traditionellt och nytt i kombination

Vår specialitet är kombinationen av gammalt med nytt:

Hos Dala Lås har vi tagit till vara på det bästa från förr. Vår kompetens som låssmeder, nyckeltillverkning och lås – och kombinerar med moderna lösningar som larm, elektroniska lås med passerkort och elektroniska nycklar, lås- och dörrstyrning via smartphones och fjärrkontroller samt kameraövervakning. Som ett komplett säkerhetsföretag har vi även certifiering för Digital Låssmed, vilket innebär att vi arbetar enligt ett dokumenterat arbetssätt och finns med hela vägen, inte minst efter installationen. Läs mer här.

Vill du känna dig säker – bli kund hos oss

Våra kunder är dels privatkunder och flerbostadskunder som bostadsrättsföreningar, dels finns de inom stora industrier, företag, kommuner och landsting. Om du är intresserad av att bli kund eller har frågor om oss och vår verksamhet, ta kontakt med oss här.

Kompetens i ständig utveckling

Dala Lås AB har växt stadigt sedan starten, utvecklats och ständigt hängt med i vad som händer inom såväl tekniska innovationer som rör lås och låsteknik, säkerhetsteknik samt kundernas förändrade behov. Vi är i dag 27 personer starka, och har ambitionen att fortsätta växa som en leverantör av säkerhet i Dalarna. Våra anställda har kompetens som låstekniker, larmtekniker, specialister på system för tillträdeskontroll, certifierad värdeförvaringstekniker, projektledare och vi har personal med utbildning inom BAS-P & BAS-U.

Lokal förankring skapar regional styrka

Dala Lås finns i dag på fem orter i Dalarna – Borlänge, Falun, Ludvika, Leksand och Mora, men levererar säkerhet till hela landet. Vi finns representerade med butiker och säkerhetsinstallatörer/tekniker. Detta innebär att vi täcker in hela Dalarna, och kan hjälpa våra regionala och lokala kunder såväl snabbt som smidigt.

Företagshistorik